My photo
salam perkhabaran sehalus angin seni... dengar,lihat,rasai setiap titik-titik kehidupan ku dalam rancah teater kehidupanku yang bernama diari seorang designer.. salam puisi chenta terunggul.
There was an error in this gadget

Sunday, August 14, 2011

sekian lama menyepi kini kembali lagi.








salam ramadhan.
pejam celik pejam celik,sekarang dah masuk bulan ramadhan...sekian lama tak mengarang neyh rasa kekok pulak nak taip balik semua cerita yang jadi...


bulan ramadhan ini emmang banyak dugaan yang harus aku tempuhi...
dari segi kewangan,kawan,study,dan cinta...... memang umur aku cecah 21 ini banyak sangat benda aku belajar.
biarlah orang nak cakap apa pon,bukan dorang yang bagi kte semua tu..Allah swt hanya tahu apa yang ada untuk kita waktu akan datang...segala dugaan aku tempuh neyh ada hikmahnya...


 “Barang siapa yang dikehendaki Allah menjadi orang yang


 baik maka dia akan diberi-Nya cubaan.” (H.R.Bukhari)









okey,dari segi study...memang banyak aku kena buat..untuk this sem aku kena siapkn evening dress bertemakan urban concept building..so aku telah pilih subjek matter aku 'ISTANA BUDAYA'


sekarang neyh tengah pulun nak siapkan final baju tu sebelum raya..insyaallah kalau diizinkan tuhan ada masa yang cukup.

ramai tak sabar nak tunggu baju aku siap..alhamdulilah..perubahan pada diri aku ramai dah nampak..

kadang-kadang aku tak faham bila kita cuba untuk berubah ke arah kebaikan pasti ada saja 

yang akan menokok tambah cerita untuk buruk kan kita..biarkan mereka...bukan mereka 

yang tentukan hidup kita..bukan mereka yang meletakkan syurga dan neraka kita.hanya kita 

yang tahu mana asal usul diri kita..nauzubillah...jauhkan lah aku dari orang yang busuk hati 

dan menganiaya aku..tuhan tu maha adil..dye tak pernah tido..aku doakan mereka dibalas 

dengan setimpal.bukan untuk mendoakan mereka ke arah kejahatan..tapi sekadar untuk 

memberi peringatan bahawa tuhan itu tidak akan sama sekali menyebelahi mereka yang berhati busuk dan berniat jahat.



cukup tutup cerita tentang mereka,sekarang aku memang banyak melakukan kesilapan masa lampau..
kemungkinan ini balasan dan ujian Allah swt beri pada aku untuk mengingatkan aku untuk sedar yang mana baik dan mana yang buruk..


semoga ramadhan kali ini memberi sejuta kisah pengajaran untuk aku terus hidup dan rezeki yang lebih besar pada masa akan datang..
sama-sama kita berdoa agar kebenaran akan terbukti.

wallahualllam..



3 comments:

  1. 1st komentar : WOU2!... ramadhOn yeeee...hee~ nice entry.. =)

    ReplyDelete
  2. hehehehhe....awak..awak...kacak sangat..nanti ade pasal awk pulak..hehehe

    ReplyDelete