My photo
salam perkhabaran sehalus angin seni... dengar,lihat,rasai setiap titik-titik kehidupan ku dalam rancah teater kehidupanku yang bernama diari seorang designer.. salam puisi chenta terunggul.
There was an error in this gadget

Sunday, September 4, 2011

GUMIHO

salam..
mesti korang tertanya2..sapalah gumiho tu..


ok meh nak story....hehehe ;)


baru-baru neyh birthday kawan baik i gurl la...
so i duk cari-cari kat PAVILION hadiah untuk dye before balik kuantan...
 then i masuk kedai cenderahati neyh...


i duk pusing-pusing tengok..then i nampak budak kecik duk pegang satu patung wolf..sangat chomeil.
then i pon duk cover2 tengok la si budak tu pegang..sambil jeling kat i.
dye cakap kat mak dye." mummy...this wolf is so cute..."


ah...sudah...dye tunjuk mak dye terus...nak beli la tu kan..
hmm...puas dye bagitaw mak dye tapi mak dye sibuk duk tengok barang...
then mak dye reply la dye cakap.." yah..its cute.put it back,last week i just buy for you the new teddy bear ryte.."
dengan muka sedih budak kecik tu pon nak letak balik teddy bear tu kt tmpt dye...tapi agak lama jugak sebab dye duk pegang and maen dgn teddy bear tu..cute katannya..
aku pon nk wolf tu..so i pon wat2 cover tengok benda laen and makin rapat dgn budak tu...
last2 dye letak jugak..


dengan sepantas kilatnye i terus grap that wolf then terus pegi kaunter tanya ada baru ke tak..
"sorry dik neyh tinggal satu je"kakak kedai tu cakap..
then i terus la beli..sebab wolf tu sangat2 cute..and i dgn kawan i setuju letak nama dye GUMIHO musang dalam bahasa korea..
hehehe


so birthday dye i bagi gumiho untuk jaga elok2..huhuh..
so to my best friend.jaga elok2..
i akan mati kalau dye tak ada.dye sangat chomeil.. ;)


neyh la gumiho... :)


















say hi to everyone gumiho. ;)

Friday, August 26, 2011

LEBARAN KINI TIBA.

salam ramadhan...
hari raya nak dekat dah..hmm..tetibe hati neyh windu and teringat dekat kawan-kawan.yela,masing2 dah jauh...nak buat speech sikit la... hehehe..


kepada teman-teman rapat...




really miss this teddy bear..haha~
sha,,selamat hari raya,maaf zahir batin..halalkan semua okeyh.
kirim salam mama and ayah..
really miss you.ada masa i datang JB.
love you.







baby yang sekarang berada di bumi orang.SINGAPORE. 
macam jauh sangat neyh.
ahahaha. :)
jaga diri elok-elok..miss you so much..lama xdengar baby cakap 'air cap badak'
selamat hari raya baby. sorry if ada terkilan dengan an sedar ataupon tak.
love you baby..





windu kat pompuan harimau neyh...
sekarang harimau neyh dah terbang di awangan.
congrats again dah jadi stewardess dah.(betul ke eja neyh) ;P
apa-apa pon samat hari raya nik,jaga diri,ingat awak tu kat atas,bila2 leh jatuh ke bawah.eh2.tak2..hahaha ;)
samat hari raya ada masa i pegi umah u okeyh. 
love you. ;)




dan ini dua orang langsi.kak long aku..
sape berani sentuh lu mati.hahaha
dua-dua neyh macam 1 angel satu setan.
hahaa..gurau-gurau ye..
kepada choi and niza, thanx sebab care sedikit sebanyak kat aku..
halalkan ye smua..samat hari raya..pas raya kita jumpe lagi.
take care sayang-sayang ku.






ini pulak kembar yang tak leh dipisahkan.
mana-mana ada je dua orang neyh ngan aku.
 okeyh,to feyra thnx sebab selama neyh ada je dgn aku,susah senang kita sama.tapi bila kau accident aku xde.hahaha.sah2 la kan..teringat kau jatuh tergolek. ;P
nanti aku ajar bawak motor lagi ye.hehe
to jean..xmo sedih-sedih..be strong girl.dun let love make you 
weak and more weak.wake up.u r beautiful girl.
and both of you.sorry kalau ada terasa ye..
samat hari raya.. 
love you 





yang ini my bestie..banyak sangat dugaan bila
kitorang rapat..neyh miss ein.
dye sangat-sangat care pasal i..
thnx miss..
btw,i nak mintak maaf if dari dulu i ada wat you sakit hati,and wt benda mengarut2
maafkan la ye..kita dh pinky promise kan..
and i will keep it.
friends forever..be strong girl..
you ada i and i ada you..
samat hari raya you... ;)






ini adalah perempuan gila yang buat hari-hari saya gila bila bertemu dye.
hahahaha. ;)
samat hari raya ella..windu pulak nak cacat-cat dgn ella..haha
maaf ye andai ade terkurang bila dgn ila..
samat hari raya.. ;)





kalau nak buat macam neyh pada semua..memanh esok tak habis.. ini adalah orang yang rapat dengan aku dan bersama-sama harungi suka dan duka..bukan yang laen aku lupakan..ramai cuma tak leh nak letak semua..xlarat  ;)

akhir kata... kepada semua BUDAK-BUDAK RuGBY, BUDAK-BUDAK RUMAH DI KUANTAN,BUDAK-BUDAK SEKOLAH, TEMAN-TEMAN FACEBOOK,TEMAN-TEMAN TWITTER,TEMAN-TEMAN BLOG,TEMAN-TEMAN PENARI,TEMAN-TEMAN TOPMAN DAN TOPSHOP PAVILLION,TEMAN-TEMAN TEATER,TEMAN-TEMAN UITM,TEMAN-TEMAN SEPERJUANGAN, PENSYARAH-PENSYARAH,DAN SEMUA YANG MENGENALI DIRI INI,saya ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA,MAAF ZAHIR DAN BATIN andai ade terkurang dan lebih dari saya. saya hanya manusia biasa yang tidak lari dari kesilapan..

 "SALAM RAMADHAN DAN SALAM AIDILFITRI "



dari saya: an murasaki 2011. ;)

Wednesday, August 24, 2011

RAYA dah dekat....SHOPPING TIME!!!

now aku dah start cuti..semalam baru sampai dari Kuantan..balik dgn bestie aku..dye dah macam adik aku dah..fyera nasromm..huhuh...so kali neyh aku raya kat kl je..mak ayah aku xdapat nak cuti sebab ada kerja..so terpaksa la raya kl..aku tk kisah..aku lagi suka raya KL..hahahha..
so raya dah dekat...


barang-barang yang akan saya cari untuk raya ini...
dan akan makan hati kalau tak jumpa..huhuuhh
update sikit kat sini.. satu seluar pendek dah jumpe satu...hehe.
tapi i punya warna merah..sebab hitam putih mcm dah biasa tengok...alhamdulilah dah dapat dah neyh 1.hehe.

hmm...alang-alang nak beli seluar baru..aku baru tengok kat satu butik neyh brpa hari lepas,,tapi terpaksa lalu je tak nak masuk butik tu..sebab duit tak masuk lagi.dan aku akan makan hati kalau tengok lama2.tapi aku akan dtg balik nak dapatkan seluar neyh.dah lama aku cari...neyh seluar dye..cantik tak??










next baju kemeja pulak..hmmm...

nak cari kaler yang macam neyh ...humm.. aku xde lagi dalam wardrobe aku
kemeja macam neyh..kena gigih cari neyh..heheh. ;)


next lagi....kasut...

kasut neyh memang dah lama aku cari..haish..payah betul..ada kat on9 butik je...aku xbpe nak percaya sgt..tapi..entah la..kena gigih jugak cari neyh..huhuh..






mintak-mintak apa yang aku nak raya neyh dapat..huhuh... nanti update lagi yer... ;)






Thursday, August 18, 2011

the making

hey semua..
 bila nak dekat2 final dah neyh banyak sangat kerja..terumbang-ambing semuanya...
duit memang banyak melayang la tu jangan cakap..
neyh nak kongsi sikit pasal my new collection for this sem...


URBAN VOYAGE.
inspiration by ISTANA BUDAYA.


hmm..agak payah jugak baju neyh...fuuuhhhh..ramai tak sabar menunggu evening dress neyh siap..
hopefully puas hati i dapat siapkan baju neyh..aduhai... tunggu hasilnya...amin..


cuti raya aku start 24hb sampai 9 september aku akan berada di KUALA LUMPUR.beraya di sana..
hoorrraayyy!! so sape yg raya kat kl jom kite lepak... ;)


Sunday, August 14, 2011

sekian lama menyepi kini kembali lagi.








salam ramadhan.
pejam celik pejam celik,sekarang dah masuk bulan ramadhan...sekian lama tak mengarang neyh rasa kekok pulak nak taip balik semua cerita yang jadi...


bulan ramadhan ini emmang banyak dugaan yang harus aku tempuhi...
dari segi kewangan,kawan,study,dan cinta...... memang umur aku cecah 21 ini banyak sangat benda aku belajar.
biarlah orang nak cakap apa pon,bukan dorang yang bagi kte semua tu..Allah swt hanya tahu apa yang ada untuk kita waktu akan datang...segala dugaan aku tempuh neyh ada hikmahnya...


 “Barang siapa yang dikehendaki Allah menjadi orang yang


 baik maka dia akan diberi-Nya cubaan.” (H.R.Bukhari)









okey,dari segi study...memang banyak aku kena buat..untuk this sem aku kena siapkn evening dress bertemakan urban concept building..so aku telah pilih subjek matter aku 'ISTANA BUDAYA'


sekarang neyh tengah pulun nak siapkan final baju tu sebelum raya..insyaallah kalau diizinkan tuhan ada masa yang cukup.

ramai tak sabar nak tunggu baju aku siap..alhamdulilah..perubahan pada diri aku ramai dah nampak..

kadang-kadang aku tak faham bila kita cuba untuk berubah ke arah kebaikan pasti ada saja 

yang akan menokok tambah cerita untuk buruk kan kita..biarkan mereka...bukan mereka 

yang tentukan hidup kita..bukan mereka yang meletakkan syurga dan neraka kita.hanya kita 

yang tahu mana asal usul diri kita..nauzubillah...jauhkan lah aku dari orang yang busuk hati 

dan menganiaya aku..tuhan tu maha adil..dye tak pernah tido..aku doakan mereka dibalas 

dengan setimpal.bukan untuk mendoakan mereka ke arah kejahatan..tapi sekadar untuk 

memberi peringatan bahawa tuhan itu tidak akan sama sekali menyebelahi mereka yang berhati busuk dan berniat jahat.



cukup tutup cerita tentang mereka,sekarang aku memang banyak melakukan kesilapan masa lampau..
kemungkinan ini balasan dan ujian Allah swt beri pada aku untuk mengingatkan aku untuk sedar yang mana baik dan mana yang buruk..


semoga ramadhan kali ini memberi sejuta kisah pengajaran untuk aku terus hidup dan rezeki yang lebih besar pada masa akan datang..
sama-sama kita berdoa agar kebenaran akan terbukti.

wallahualllam..



Monday, June 13, 2011

perit

perit bila semua yg kita harapkan dari seseorang musnah macam tu je.patut la semuanya jadi tak kena..
hmm..sabar an..jgn nangis..tu je yg mampu dye bagitahu aku masa tpn aku..taw x aku dh syg kau?tpi npe bgi harapan kalau ko xready..??perit hati neyh xde sorg pon tahu..dan jgn la bagi alasan lain kalau dah ada alasan yg kukuh xleh lupakan ex kau.aku leh terima..tpi jgn wt aku mcm neyh..


aku tetap windu kau and syg kau.cukup la sampai sini.
aku akan igt senyuman kau,gelak tawa kau,gerak tari kau,cara usik aku,cara renungan mata kau..aku akan windu semua saat2 tu..tapi biarlah aku sendiri buat masa neyh.cukup2 la...


lagu neyh memang buat aku betu2l sedih..


melawan kesepian-siti nurhaliza untuk yang bernama H.
semoga kau jumpa org yg lagi better dari aku.
goodnight.




Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti
Air mata tertahan
Waktu untuk dijatuhkan

Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang bererti

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu ku lawan
Kesepianku
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/s/siti_nurhaliza/melawan_kesepian.html ]
Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang bererti

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu ku lawan
Kesepianku

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu ku lawan
Kesepianku

Semoga kepergianmu
Tak akan
Semoga mampu ku lawan
Kesepianku

Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti.

Tuesday, June 7, 2011

perubahan

hai semua...
tak terlambat untuk saya ckp thanx pada semua yg wish birthday saya pada o6 jun yg lepas..
terima kasih banyak2...
 =)


ok..skunk umur aku dah 21..so byk la aku kena ubah..alhamdulilah sedikit sebanyak kawan2 aku nampak la perubahan aku..amin..semoga berubah jadi lagi baik pada masa depan lagi..


hmm..
tadi pulak aku masuk kedai cc kakak kesayangan aku kt kolej..
cantik dah cc dye.tak adalah panas azab macam dulu lagi..haha
skunk tido dalam tu pon xde..cuma mayb decoration dalam dye tak siap lagi..nampak kosong..nanti akak ada la tu tambah apa2..
hahaha =D


ok..aku sangat busy this week..


show dkt kolej komuniti then untuk sukma pulak..
alhamdulilah jugak rezeki makin bertambah..
permulaan yg baru untuk 21 neyh.
hehehe


thanx again korang...special to my miss ein,budak rumah,kim,epy,and kim..thnx suprise kak cute..hargai sangat2..and to my dad...thnx untuk kek blueberry...
hadiah nak handphone balckberry leh tak?kek dah blue..hahaha =D
dan bapak aku hanya tersenyum..tunggu dan lihat.haha =)